Waar moet je op letten bij het kopen van een gaming laptop

Er zijn best veel gaming laptops op de markt. Wij zullen in deze post laten weten waar je op moet letten bij het kopen van een gaming laptop.

Design

Hoe groot moet het scherm zijn? Ga je voor een 15 inch of 17 inch laptop? 15 inch laptops zijn tegenwoordig zo gemaakt dat ze heel draagbaar zijn. Ze zijn heel licht geworden waardoor je ze dagelijks mee kan nemen. Het voordeel van een 17 inch laptop is dat je een groter scherm hebt, het is dan meer als op een desktop gamen. Omdat een 17 inch laptop groter is, is er ook meer ruimte voor een beter koeling. Een ander voorbeeld is dat er meer opslag sloten in zitten, om de opslag ruimte te vergroten.

Als je laptop ziet met maar een ventilator dan moet je die niet kopen. Je hebt op zijn minst twee ventilatoren nodig die het liefst aan beide kanten zitten, want als twee ventilatoren aan een kant zitten dan wordt je laptop wel warm, maar in principe zou die het wel doen.

Uitbreidbaarheid

Als je een gamelaptop gaat uitkiezen dan moet je kiezen voor een laptop waarvan de geheugencapaciteit, RAM en de WIFI kaart kan verhogen. Dit is belangrijk, want je kan dan een laptop halen met lage specificaties waardoor je goedkoper uitkomt en gaandeweg als je wilt upgrade dan kan je dat doen. Het nadeel aan zelf dingen aanpassen aan je laptop is dat de garantie mogelijk niet meer geldig is. 15 inch laptops hebben vaak maar een of twee geheugensloten, 17 inch laptops hebben vaak twee of drie. De meeste gamelaptops hebben dual channel memory, dit is belangrijk want het verbeterd de prestaties. Het volgende is de WIFI kaart, dit is belangrijk omdat er WIFI 6 is uitgekomen. Door WIFI 6 is er een hogere topsnelheid tijdens het internetten. Als je alleen op je WIFI zit ga je daar niet echt heel veel van merken, maar als er meerdere apparaten op het netwerk zijn aangesloten dan ga je die topsnelheid niet halen, maar met WIFI 6 wel. En aangezien er in de toekomst steeds meer apparaten slimmer worden en het op netwerk gaan wordt je snelheid alleen maar lager.

Beeldscherm

Het beeldscherm is heel belangrijk. Je wilt gaan voor een laptop die snel het beeldscherm ververst. De ideale ververssnelheid voor een gaming laptop is 144 Hertz. Als je gaat voor een 15 inch gaming laptop dan is de ideale laptop een met een Full HD IPS scherm en 144 Hertz. Het is niet nodig om te focussen op 4K scherm, want een snelle processor en een krachtige grafische kaart zorgen al voor goed beeldkwaliteit.

Refresh rate verversingssnelheid 60 Hz 120 Hz

Videokaart

Het belangrijkste stukje hardware om te gamen is de grafische kaart. Of je nou gaat voor een Intel Core i5 of i7 processor komt het uiteindelijk neer op de grafische kaart. Je hebt minimaal een Nvida GeForce GTX 1660 Ti nodig. Als dat toch echt boven je budget ligt dan zou je ook weg kunnen komen met een 1650, maar als je het kan betalen moet je zeker gaan voor een 1660. Hierdoor kan je de meeste spellen spelen op hoge instellingen bij 1080p. Wij raden echter een RTX 2060 want de games zijn heel een stuk vloeiender te spelen op hoge kwaliteit. Als je echt op hele hoge kwaliteit wilt gamen dan zou je kunnen gaan voor een RTX 2070. We kiezen de RTX 2070 boven de 2080 omdat je bij de 2070 meer waarde krijgt voor de prijs.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0