Hoe kies ik de beste laptop voor foto- en videobewerking

Dus je zoekt naar de beste laptop voor foto- en videobewerking. Je probeert deze twee vaardigheden te combineren in een laptop om je dagelijkse taken te volbrengen. In dit artikel zullen we de specificaties en wat tips meegeven die er voor zorgen dat een laptop geschikt is voor foto- en videobewerking.

Werkgeheugen

De prestaties van een laptop zijn belangrijk. De vraag die je mogelijk aan jezelf stelt is: kan deze laptop dit wel aan? Het lastige is dat je computers hebt die perfect zijn voor fotobewerking en een laptop die perfect is voor videobewerking, maar hoe combineer je die twee eigenschappen nou? Daar gaan we het over hebben. Het eerste waarnaar je moet kijken is het werkgeheugen. Je wilt zeker weten dat je beide programma’s tegelijk kunt runnen. Als je bijvoorbeeld klaar bent met het bewerken van een video en je klikt op exporteren dan kan het 10 tot 15 minuten duren. In die tijd kan je alvast je foto’s bewerken, dan is het wel fijn dat je in staat bent twee zware programma’s tegelijk te gebruiken. 16 tot 32 GB werkgeheugen is goed voor dit soort taken. Het is wel mogelijk om met 8 GB te werken, alleen je haalt wel een flink stuk van het vermogen om te multitasken weg. 16 GB is dus een criterium, als je hoger gaat dan krijg je betere prestaties en meer mogelijkheden, als je lager gaat krijg je een wat lager vermogen. Veel mensen willen graag meerdere dingen tegelijk doen zoals foto’s bewerken, videos bewerken, muziek luisteren en wat Google tabbladen open gebben.

Processor

Dit wil je het liefst combineren met een Intel Core i7 processor. Maar waarom een i7, is het ook mogelijk om voor een Intel Core i5 processor te kiezen. Ja, je kan met een i5 processor, alleen het probleem is dat als je meerdere taken tegelijk uitvoert dat dat veel energie vergt van de processor. Je kan het vergelijken met een Porsche Panamera Turbo en een Volkswagen Polo. Het zijn allebei auto’s, ze gaan allebei snel, maar het moment dat je 220 km/uur rijdt dan zal de Volkswagen Polo wat minder comfortabeler gaan rijden dan de Porsche. Er zijn verschillende modellen binnen de Intel Core serie. De Intel Core i5 6600K is sneller dan het traagste model van de i7, maar de i7 heeft wel meer cache. De cache is de plaats waar bepaalde gegevens worden opgeslagen.

Videokaart

Als je alleen foto’s gaat bewerken dan heb je niet een hele krachtige videokaart nodig. Ben je iemand die video’s gaat bewerken of dat van plan is, dan raden we je aan om op zijn minst een NVIDIA GeForce GTX 1050 te gebruiken of een die beter is. Deze grafische kaart geeft je de kracht die je nodig hebt om je video te renderen en terug te spelen. Als je sneller wilt renderen dan heb je een wat snellere videokaart nodig zoals en GTX 1060, 1070, de RTX 2060 of zelfs een nog wat krachtigere videokaart. Het ligt er dus echt aan hoe snel je wilt kunnen werken en hoe soepel. Maar met een NVIDIA GeForce GTX 1050 krijg je de taken wel voor elkaar.

Hard drive

Het beste is om te kiezen voor een SSD met een minimale opslagcapaciteit van 256 GB. Voor fotobewerking is een SSD beter dan de andere opties, want je krijgt snellere laadtijd, snellere opslagtijd en soepelere programma uitvoeringen. Voor videobewerking kan je sneller exporteren.

Kleur

Je wilt opzoek naar een laptop waarop de kleuren goed, helder, scherp en precies te zien zijn. Dit is belangrijk voor foto- en videobewerking.

Kortom

Zoek je een goeie en een geschikte laptop. Zorg er dan voor dat je laptop beschikt over 16 GB aan RAM-Geheugen, een Intel Core i7 processor, NVIDIA GeForce GTX 1050, opslagtype SSD en een beeldscherm waarop de kleuren scherp en precies worden weergegeven.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0