Effect van het coronavirus op de productie en de verkopen van hardware

Je hebt het zeker gehoord, zo niet op het nieuws dan vast wel buiten op straat. In China is een tijdje terug het coronavirus, oftewel COVID-19 uitgebroken. Er zijn in de wereld veel zieken en doden door het virus. Het virus verspreid zich razendsnel, maar aangezien China een land is waar fabrieken zijn gevestigd die hardware, als laptops en componenten voor de laptops en computers produceren kan dat ook gevolgen hebben voor het aanbod van deze producten.

De fabrieken in China en omstreken hebben de productie afgeremd. Dit is vooral een probleem voor consumenten die hardware willen aanschaffen in de aankomende maanden. Coolblue heeft ons laten weten dat ze de verkopen van de aankomende maanden zullen temperen.

Het coronavirus is voor China op een van de slechtste momenten van het jaar uitgebroken. Vanwege het Chinese nieuwjaar hebben werknemers van fabrieken een vakantie genomen. Hoelang deze vakantie voor hun duurt hangt af van een aantal factoren. Maar aan het einde van dit feest verspreidde het coronavirus zich verder. Dus in plaats dat werknemers na het Chinese nieuwjaar terug aan het werk gingen, werd door hun werkgevers en de overheid afgeraden om terug te gaan en sommige mensen werden zelfs tegengehouden, om verdere verspreiding van het virus tegen te houden. Dit heeft er voor gezorgd dat bepaalde fabrieken gesloten zijn voor een aantal weken en misschien wel een paar maanden dicht zullen blijven. Vanwege de vakantie en de verlenging van de tijd komt door het virus. Dit kan een probleem worden, aangezien China een van de grootste economieën in de wereld is. Niet alle bedrijven hebben al hun fabrieken in China, maar ook in ander landen in Azië. Alleen is het wel zo dat de fabrieken in China vaak groter zijn. Er zijn bedrijven die produceren in bijvoorbeeld Taiwan, maar die fabrieken zullen de achterstand niet of heel moeilijk kunnen inhalen. Ook al zouden ze buiten China in staat zijn om grote hoeveelheden te produceren, dan komen ze nog steeds grondstoffen tekort die ze nodig hebben die vanuit China moeten importeren.

Dit probleem heeft niet alleen invloed op de productie, het verhinderd ook het verzend proces. Omdat werknemers die werken in postkantoren, havens en andere plekken die essentieel zijn voor verzending van goederen. Sommigen bedrijven moeten noodgedwongen hun verzendingen bewaren in hun opslaghuizen in China. Het is simpelweg te moeilijk en te duur om producten het land uit te krijgen. Dus het probleem heeft invloed op de fabrikant en de klant.

Maar wat betekent dit dan voor de klant? Voor alles dat nu op de planken ligt en waar de winkel een voorraad van heeft is het niet echt een groot probleem. Want het verkoopproces van de goederen die al China uit zijn gaat gewoon door. Maar als de fabrieken dicht blijven of hun productie gaat stevig achteruit dan kan dat een probleem vormen voor winkels die bijna of al door hun voorraad heen zijn. Het is mogelijk dat de prijzen van de meest populaire laptops zullen stijgen. Als het virus nog lang aanhoudt dan zullen de vakken in de winkels een langere tijd leeg staan. De prijzen van het verzenden van producten is gestegen. Dit heeft veel invloed op monitoren en laptops, en er zijn veel bedrijven die dan liever wachten met het bevoorraden dan dat ze hoge verzendkosten moeten betalen. Apple heeft al laten weten dat hun aanbod zal afnemen. Coolblue heeft ons laten weten dat ze vrijdag hebben besloten om de marketing uit te zetten en prijzen aan te passen. Doordat de productie in China op een heel laag pitje staat, verwachten ze in de komende weken en maanden beschikbaarheidsproblemen bij hun leveranciers.

Verder levert het problemen op voor de lancering van nieuwe producten, vooral voor de producten die werden aangekondigd op CES (Consumer Electronics Show), dit is een grote technologiebeurs die jaarlijks wordt gehouden in Las Vegas. De problemen zullen dus groter worden op het moment dat voorraden verminderen. Dit zal resulteren in prijsstijgingen door hoge verzendkosten of een lage aanbod. Het virus zal dus niet alleen verschrikkelijke gevolgen hebben voor de mensen die besmet zijn, maar ook op de markt van elektronica.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0