De beste laptop schermgrootte voor mij

Laptops komen voor in veel verschillende vormen en maten. Je hebt schermen tussen de 10 inch (25 cm) tot en met 17 inch (44 cm). Je vraagt je vast af welke laptop scherm je moet kiezen. Er zijn veel verschillende keuzes en reden waarom je voor een van deze formaten moet kiezen. Elk formaat heeft zijn voordelen en nadelen. We gaan je in deze post uitleggen waarom je juist wel en waarom je juist niet voor een bepaalde laptop schermgrootte moet kiezen. Dit heeft vooral te maken waarvoor je je laptop wilt gebruiken. Hoe groter de laptop hoe lastiger hij is om mee te nemen.

10 inch laptop

Asus 1016PT (Refurbished) - Mini Laptop - 10.1 inch - 250GB - Windows 10

Een laptop met een schermgrootte van 10 inch (25 cm) is heel klein. Je kan hem makkelijk meenemen. Dit zijn de kleinste laptops op de markt. Dit zijn mini laptops. Omdat ze zo klein zijn zijn ze ook licht. Deze laptops hebben de grote van een tablet. Als je een iets krachtiger alternatief zoekt voor een tablet dan zijn 10 inch laptops een goede aankoop.

Het nadeel van deze kleine laptops is dat je heel weinig werkruimte hebt. We raden je dan ook aan om deze laptops te gebruiken als je vaak op reis bent. We raden hem af om te gebruiken als je er op moet werken of wanneer je hem wilt gebruiken voor school. De 10 inch laptops zijn meestal 2 in 1 laptops. Je kan deze laptops ook goed gebruiken voor het kijken van films en series. Sommige mensen denken dat dit scherm hiervoor te klein is, maar dat hoeft niet, want hoe vaak kijken we films op het scherm van onze telefoons en die zijn nog kleiner.

terug naar menu ↑

11 inch laptop

Lenovo Chromebook C340 81TA0008MH – Chromebook – 11.6 Inch

Een laptop met een 11 inch scherm (28 cm) is een slagje groter dan een laptop met een 10 inch scherm. De meeste laptops in deze categorie hebben werkelijk een 11.6 inch scherm. Deze laptops zijn iets groter dan de meeste tablets. Ze zijn licht en ideaal voor onderweg. In deze categorie zul je ook veel 2 in 1 laptops vinden.

Net als laptops met een 10 inch scherm bieden ook laptops met een 11 inch scherm weinig werkruimte. Er zullen mensen zijn die een klein laptop scherm prettig vinden en andere weer niet. 11 inch laptops hebben over het algemeen weinig kracht. Ze zijn wel een stuk krachtiger dan een tablet. We raden je deze laptops aan als je graag een krachtige tablet wilt. Zoek je iets met wat meer kracht, zodat je zwaardere taken kan uitvoeren dan raden we je dit formaat af, mede dankzij weinig werkruimte. Als je een laptop zoekt om te kunnen programmeren, bekijk dan onze post waarin we je laten weten welke laptops geschikt zijn voor taken als programmeren.

terug naar menu ↑

12 inch laptop

Microsoft Surface Pro 7 (2019) - Core i5 - 128GB - Platinum - 12.3 inch

Laptops met een 12 inch scherm (30) cm, zijn voor dagelijks gebruik geschikter dan de vorige twee laptop formaten. 12 inch laptops zijn krachtiger dan de 10 en 11 inch laptops. Ze zijn nog steeds compact en licht. Deze laptops hebben over het algemeen meer aansluitingen dan de 10 en 11 inch laptops.

Voor sommige mensen kan een 12 inch scherm toch nog te klein zijn. Als je onderweg bent dan zijn dit wel handige laptops. Als je voor je werk of studie niet zulke hele zware taken hoeft uit te voeren, dan is dit wel een laptop formaat die je kan overwegen. Je zult niet eens merken dat er een laptop in je tas zit.

terug naar menu ↑

13 inch laptop

Apple Macbook Air (2017)  MQD32ZE/A - 13 inch - 128 GB

Een 13 inch laptop (33 cm), zijn compacte laptops. Dit is een van de wat populairdere maten. Deze laptops bieden een goede combinatie van snelheid en gemak. Je hebt weinig ruimte nodig met deze laptop. Je kan ze door hun lichte gewicht en compacte formaat overal mee naartoe nemen. Omdat ze klein zijn hebben ze ook weinig energie nodig, dit zorgt ervoor dat de batterij lang meegaat.

13 inch kan voor mensen nog steeds te klein zijn, omdat je weinig werkruimte hebt. Maar als je een student bent of je wilt een laptop gebruiken voor zakelijk gebruik. En je wilt graag een compacte, lichte en draagbare laptop dan is dit geen slechte keus.

terug naar menu ↑

14 inch laptop

Acer Chromebook 314 CB314-1H-C5XM - Chromebook - 14 Inch

Laptops met een 14 inch scherm (35 cm) zijn ook draagbaar en licht. Je kan ze overal mee naartoe nemen. Dit is het grootste formaat waarin je nog veel 2 in 1 laptops gaat vinden. 14 inch laptops bieden genoeg werkruimte en je kan er prima films op kijken. Ze zijn gemakkelijk overal mee naar toe te nemen en nemen niet alle ruimte in beslag in je rugtas. Laptops van dit formaat kunnen aardig wat kracht in huis hebben. De batterij van deze laptops gaat ook redelijk lang mee. Ben je een student dan raden we dit formaat aan.

terug naar menu ↑

15 inch laptop

Lenovo Ideapad S340-15IIL 81VW00A6MH - Laptop - 15.6 Inch

De meeste 15 inch (39 cm) laptops zijn werkelijk 15.6 inch. Een 15 inch scherm kan je vergelijken met een A4 blad. Het gewicht bij deze laptops is afhankelijk van de hardware. Je hebt genoeg werkruimte en je kan er met meerdere mensen naar films kijken. 15 inch laptops komen in verschillende prijscategorieën voor. De accu van deze laptops gaan niet zo lang mee. Als je een laptop zoekt om te gamen dan zijn dit de kleinste laptops. Kleiner wil je ook niet hebben, aangezien gamen op een klein scherm niet leuk is. Ben je een student die liever draagbaarheid opgeeft omwille van werkruimte dan kan je beter voor een 15 inch scherm kiezen in plaats van een 14 inch scherm.

terug naar menu ↑

16 inch laptop

Apple MacBook Pro (2019) Touch Bar MVVK2N - 16 inch - 1TB - Spacegrijs

Er zijn niet heel veel laptops met een 16 inch scherm (40 cm). Deze laptops bieden veel werkruimte en zijn meestal ook stevig. Compact zijn ze niet. Hierdoor zijn ze dus ook niet comfortabel om mee te nemen. Het zijn vaak wel krachtige laptops. De meest laptops met een 16 inch scherm zijn MacBooks.

terug naar menu ↑

17 inch laptops

HP 17-by2734nd - Laptop - 17.3 Inch

Een laptop met een 17 inch scherm (44 cm) is groot. Vaak is de bouwkwaliteit van deze laptops goed. Draagbaar zijn ze niet. Door hun grote formaat en zware gewicht zijn ze niet fijn om mee te nemen. Dit zijn vooral laptops die we je aanraden voor thuis, als bijvoorbeeld een gezinslaptop. Door de grote formaat van deze laptops kunnen er wel krachtigere videokaarten in.

terug naar menu ↑

Conclusie

De populairste formaten op de laptop markt zijn de 13, 14, 15 en 17 inch laptops. Ben je een student dan raden we je een 14 inch laptop aan, maar je kan ook prima overweg met een 13 of 15 inch. Wil je graag gamen of zoek je een laptop voor het gezin dan is een 17 inch laptop geschikt.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0