De beste gaming headsets

In deze blog post gaan we het hebben over de beste gaming headsets. Voor af moet wel gemeld worden dat geen van deze headset perfect is elk heeft zo zijn eigen min en plus punten.

Cooler Master MH752

Cooler Master MH752 Gaming Headset (PC/PS4/Xbox One/Switch/Mobile)

De Cooler Master MH752 behoren tot een van de meest comfortabele headsets op de markt. De MH752 is een wat goedkopere gaming headset in vergelijking met de concurrentie. De oorkussens zijn fantastich, ze zijn zacht en diep, er ze weinig klemkracht, sommige mensen zullen dit misschien te los vinden en ze beschikken ook over goeie isolatie. De oorkussens zijn gemaakt van foam met een bekleding van kunstleer. Je kan dus uren lang gamen zonder probleem. De afneembare kabel, afneembare microfoon en plat inklapbare scharnieren maken de headset gemakkelijker draagbaar voor transport en gebruik buiten de gaming-omgeving. De USB-geluidskaart is best handig. Je kan het geluid ermee aanpassen en je microfoon uitschakelen als dat even nodig is. Wat hinderlijk en vervelend kan zijn aan deze headset is dat wanneer de kabel in aanraking komt kun je dat geluid horen tijdens het spelen. Omdat de MH752 een redelijk lichte headset is en niet al te strak zit kan de warmte goed ontsnappen. De microfoon zorgt voor een natuurlijk geluid. Het geluid wordt niet bewerkt of samengedrukt. Er is niet teveel bas als je praat. Het nadeel is wel dat de microfoon geen ruisonderdrukking heeft en je kan de toetsaanslagen horen. Het geluidskwaliteit is goed je hoort wel een licht bas maar het geluid wordt goed gebalanceerd. De prijs/kwaliteit verhouding is ontzettend goed. Met de aankoop van deze headset krijg je zeker waarde voor je geld.

Logitech G935

Logitech G935 - Draadloze Gaming Headset

Het geluid van de Logitech G935 dat afkomstig komt van de headset als je hem pakt klinkt als plastic. Het voelt ook aan als plastic. Het design had wel een stuk beter gekund. De lichten van de logitecht G935 zitten aan de achterkant, dus zien er wel heel leuk en gezellig uit maar functioneel zijn ze niet echt de lichten gebruiken energie, de lichten zijn programmeerbaar. De maximale batterijduur van deze headset is 12 uur en dat is als je de lichten uitlaat met 50% van het volume. Onder de oorschelp zijn er knopen om je microfoon geluid aan te passen, 3 G-knopen die je kunt programmeren, een aan/uit knop en een volumewiel. Het nadeel van de volumewiel is dat het heel gevoelig is. De kunstleren oorkussens van de Logitech G935 zijn van hoge kwaliteit en bieden een comfortabele en zachte pasvorm. De Logitech G935 is alleen draadloos als je hem gebruikt op een windows PC of een PS4. Er wordt een kabel bijgeleverd zodat je de headset ook kan gebruiken op andere apparaten bijvoorbeeld de Xbox One. De logitech G935 blinkt uit op het gebied van geluid. Het heeft het beste geluid van alle draadloze headsets in zijn prijsklasse. Het geluid is helder en de bas is goed. Dankzij de surround sound hoor je precies van waar iedere geluid komt in de game. De microfoon is niet slecht maar kon beter. Het geluid klinkt niet natuurlijk en is een beetje in elkaar gedrukt.

Sennheiser GSP 670

Sennheiser GSP 670 Main Image

De Sennheiser GSP 670 is een draadloze headset met goed geluid. Het is alleen draadloos te gebruiken voor PS4 en PC. Je kan hem ook goed gebruiken voor Xbox One maar dan met draad. Er wordt een draad bijgeleverd om hem op te laden. De headset is niet inklapbaar waardoor die niet echt makkelijk is mee te nemen. De andere headsets in deze lijst zitten wel een stuk comfortabeler dan deze. De vulling van de oorkussen is van memory foam met een suede buitenkant. Door de stof is er sprake van goeie geluidisolatie. De volumeknop aan de zijkant goed het is niet heel gevoelig. Naast de aan/uit knop is er een slimme knop waarmee je de surroundsound mode kan activeren en waarmee je kan overschakelen tussen verschillende EQ instellingen. Je kan deze knop programmeren zodat je het geluid kan programmeren. Het is ook mogelijk om je echo te programmeren. Aan de andere kant is er een multifunctionele draaiwiel, waarmee je het batterijniveau kan checken en er is een USB-B poort. Je hoort heel goed de details in de game. De noisecancellation werkt goed en is programmeerbaar. Je hoort goed de diepte van het geluid. De batterij gaat op maximale volume zo’n 16 uur mee. Als er geen audio door de headset komt dan schakelt hij zichzelf uit. Het bereik van deze headset is 15 meter.

Sennheiser GSP 370

Sennheiser GSP370 Gaming Headset Main Image

De Sennheiser GSP 370 zit wat comfortabeler dan de Sennheiser GSP 670. De 370 heeft een smaller frame en wat minder klemkracht. De oorschelpen zijn van binnen gemaakt van memory foam en hebben imitatieleer eromheen. Als je een bril draagt dan zit de GSP 370 nog steeds comfortabel. Deze headset is draadloos maar niet met Bluetooth. De draadloze connectie komt tot stand door middel van een USB. De geluidswiel aan de zijkant kan met elke stap het geluid met zo’n 2% aanpassen. De microfoon is niet vervangbaar. Aan de onderkant van de oorschelp kan je de headset opladen. De batterij van deze headset gaat heel lang mee maar liefst 100 uur. De headset beschikt over een 7.1 surroud sound. Er is dan ook niks over het geluid van deze headset antemerken. De microfoon van deze headset is wel teleurstellend, zeker voor eentje rond deze prijs. De noise cancellation kan je niet programmeren terwijl dat wel kon op de GSP 670. Het bereik van deze draadloze headset is 4 meter

Corsair Virtuoso

Corsair Virtuoso RGB Draadloze Gaming Headset - PC - Carbon

De Corsair Virtuoso is draadloos via van een USB. De headset is licht en heeft niet teveel klemkracht, als je een bril draagt dan is dat geen probleem met deze headset. De vulling is van memory foam en dun, omdat het dun is kan het zo zijn dat je oor drukt tegen de binnenkant van je oor. Het volumewiel heeft goede weerstand en onder het wiel is een schakelaar waarmee je de draadloze functie aan en uit kunt zetten. Aan de andere kant is er een USB type-C. Er is ook een 3,5 mm analoge poort die bijvoorbeeld kunt gebruiken voor controllers. De microfoon geen noisecancelling optie. Je kan surround sound alleen aanpassen door het aan te passen in de software. Het bereik van deze draadloze headset is 7 meter. En de levensduur van de batterij is zo’n 20 uur.

HyperX Cloud Orbit S

HyperX Cloud Orbit S Gaming Headset - PC - Zwart

De HyperX Cloud Orbit S heeft vlakke magnetische drivers van 100 mm, waardoor de lagere frequenties goed hoorbaar zijn. Je kan er geweldig muziek op luisteren en tijdens het gamen wordt het geluid niet vervormd of overschaduwd andere frequenties. De batterij gaat 10 uur mee. De kwaliteit is goed, als je de headset draait hoor je niks kraken. De vulling is van memory foam. De klemkracht is wat te sterk, maar het wordt losser met de tijd. Je krijgt er drie kabels bij. De microfoon is werkt ruis onderdrukkend. Het geluid wordt niet op elkaar gedrukt als je praat. Alle controle knopen zitten aan de linkerkant, zodat je rechterhand nog op de muis zit. Er is een geluidswiel voor de microfoon en het geluid. Als je het geluidswiel van de microfoon drie seconden indrukt dan kan je de audio modes veranderen. Door de 3D audio kun je tijdens het gamen precies achterhalen waar je tegenstanders zitten. Dit zorgt ervoor dat je je win streak behoudt.

Logitech G Pro

Logitech G PRO - Gaming Headset

De Logitech G Pro heeft een duurzaam aluminium frame en stalen hoofdband. Zachte oorkussens van traagschuim en imitatieleer met passieve ruisonderdrukking zorgen voor comfort tijdens urenlange gamingsessies. Een unieke hybride meshconstructie zorgt voor een ongelooflijk heldere en nauwkeurige geluidsweergave met verbeterde bassrespons. Hoor voetstappen en omgevingsgeluiden met adembenemende helderheid en krijg de voorsprong die je nodig hebt om te winnen. De afneembare PRO-microfoonarm van 6 mm biedt een breder frequentiebereik, lagere signaal-ruisverhouding en hogere gevoeligheid, terwijl een geïntegreerde popfilter en windkap ongewenst geluid blokkeren. Deze eersteklas microfoon zorgt voor nauwkeurige spraakopdrachten zodat je team nooit in het ongewisse blijft.

Conclusie

Volgens ons is de logitech G Pro een hele goeie aankoop het is de goedkoopste in de lijst. De Cooler Master MH752 is volgens ons ook een goeie keuze, omdat ook deze headset niet al te duur is in vergelijking met de andere. Zowel de microfoon en de het geluid van deze headset zijn heel goed voor de prijs die je betaalt. De prijs/kwaliteit verhouding is ontzettend goed op beide headsets.

Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0